RODINA ALBERTI - RUČNĚ VYRÁBĚNÉ TĚSTOVINY 

NATALE CASTELANO Z MIA TERRA

Pradědeček Alforiso založil tuto rodinou firmu v roce 1940. Jeho syn, Guido, vystudoval v Perugii univerzitu v oboru zemědělství a se svou manželkou Paolou se rozhodli farmu posunout ještě dále.Byli jedni z prvních, kteří se rozhodli zvolit organickou cestu pěstování a BIO produkty jsou dodnes jejich světem. BIO da Italia je exklusivním zástupcem těchto lahodných těstovin.

Od roku 1996 jsou produkty Alberti organického původu a jejich kvalita je podložená certifikací. Protože věří, že dělat svou práci dokonale je základem k úspěchu, věnují všechny své znalosti a úsilí do vypěstování toho nejkvalitnějšího obilí. Nedaleko Firenze žije rodina, která se už po staletí věnuje tradiční výrobě těstovin neboli pasty, jak Italové říkají. Alberti proto svá nejlepší zrna předává do rukou této firmy, která na zakázku, přesně podle jejich přání, vyrábí pro Alberti tradičními technologiemi a postupy každou těstovinu ručně. Výsledkem je ta nejlepší pasta, jakou si můžete přát.

Mia Terra znamená "Má zem". Jedná se o projekt Nataleho Castellana a jeho bratra, kteří se vzdali po smrti jejich otce právnické kariéry v Římě a rozhodli se pokračovat v rodinném odkazu a pěstovat olivy, víno ovoce i zeleninu tím nejčistším organickým způsobem. Všem těm neskutečně lahodným pokrmům dal Natale navíc moderní a designový kabát. Minimalistický vzhled všech sklenic a balení Natale zvolil právě proto, aby vynikly samotné produkty. Věhlasné olivy Bela di Cerignola chráněné Evropskou unií a proslulé svou velikostí i jedinečnou chutí nebo šťavnaté artyčoky, lahodné těstoviny či vína tradičních italských odrůd.

Vše pochází ze sadů a polí rodiny Castellano, z regionu Puglia, který je vyhlášený zemědělstvím nejen po celé Itálii. MiaTerra je značka, kterou naleznete jen na vybraných místech. Dodávají své produkty do špičkových restaurací v Londýně, Francii, Itálii či Německu, kde z nich vaří ti nejlepší šéfkuchaři. Jedná se o opravdovou specialitu, kterou u nás zastupuje výhradně BIO da Italia.

NICOLA MARRANO Z NUGARETA

SETTIMO PIZZOLATO Z LA CANTINY

NICOLA MARRANO FRATTA MINORE

DANIELE PACI Z OLIO CLARA

RODINA FASCIANI - LANÝŽE

Gianni, současný ředitel, buduje svou firmu společně se svým bratrem a svou manželkou Světlanou, kterou díky lanýžům i poznal. Byl pracovně v Rusku, a právě tam Gianniho a Světlanu lanýže svedly k sobě a láska byla na světě. Se stejnou láskou a vírou v poctivou práci teď sbírají a zpracovávají tyto dary přírody, abyste si mohli lanýže koupit a dopřát si jejich jedinečnou chuť.

Gianni se řemeslu naučil od svého tatínka, který se po druhé světové válce, jako první v širokém okolí, začal věnovat sběru a zpracování lanýžů. Od té doby, sedm dní v týdnu, rodina Fasciani od brzkého rána chodí po svých lesích v horách provincie Abruzzo, aby sbírala ty nejkvalitnější bílé a černé lanýže. Hned v ten samý den se potom každý lanýž ručně omývá, čistí se od hlíny a kamínků, hodnotí se jeho zralost a následně se nalezená úroda zpracovává. A proč ručně? „Na trhu jsou stroje, které lanýže očistí, ale my jim nevěříme. Ani ten nejlepší stroj nevidí maličký kamínek či nedokáže zhodnotit zralost tak, jak to umí jen člověk,“ dodává Gianni. Po umytí poté maminka Gianiho podle starých receptů vaří z lanýžů lahodné omáčky, oleje nebo pomazánky, které pak posílají šéfkuchařům do celého světa. Exklusivně v nabídce BIO da Italia.

Na deseti farmách v rámci Consortia Clara rostou lahodné olivy. Zrají pod italským Sluncem bez pesticidů, chemických látek a dalších škodlivých prvků. Daniele a jeho kolegové tyto blahodárné plody opečovávají, následně je opatrně sklízí a zpracovávají, aby vytvářeli ten nejkvalitnější italský olivový olej v bio kvalitě.

Danieleho maminka Clara byla umělkyně. A právě její jméno nese celý projekt. Olio Clara, to je organický, extra panenský bio olivový olej té nejlepší kvality a chuti, který je navíc balen spíše jako parfém. Právě zde, v designovém pojetí obalu, se zřejmě projevily umělecké geny, které Daniele vtiskl do tohoto jedinečného balení.

Olio Clara si oblíbili nejen znalci a porotci Michelinského průvodce, ale i michelinští šéfkuchaři, kteří s Olio Clara vaří své lahodné pokrmy. Tento olej najdete ve vybraných kamenných obchodech v Itálii, ale především na Miami, v Kanadě, Austrálii nebo Velké Británii.

Nicola Marrano se učil od těch nejlepších – od svého tatínka a dědečka, vinařů celým svým srdcem. Rodina Marrano si předává vinařské znalosti již po generace. Novou část vinice Nicola osobně zakládal a dodnes je každý den mezi vinicemi. Na místě, kde pěstoval víno jeho otec i jeho dědeček. Pro zpracování, ale i degustaci, vystavěl novou moderní budovu. Náročná investice do supermoderního vybavení proběhla za účasti investorů, přesto je z každého detailu, z každé fotografie cítit, jak Nicola i jeho rodina svou práci milují.

Fratta Minore sídlí nedaleko města San Pietro del Therme, v oblasti, která po staletí dodávala to nejlepší víno pro město Bologna. Vína z tohoto vinařství jsou jedinečná. Na základě tradic se zde vyrábějí vysoce kvalitní červená a bílá vína, která získala na mezinárodních vinařských soutěžích mnoho ocenění. Největší chloubou jsou vína šumivá. Spumante, jehož je BIO da Italia výhradním dovozcem, je podle tradičních technologií Champagne vyráběno ručně. Ručně se opečovávají hrozny, ručně se hrozny sbírají, ručně se pravidelně vyměňují zátky, zatímco víno zraje a dosahuje té nejlepší kvality.

Ve sklepích Fratta Minore, které jsme pro Vás osobně navštívili, zrají i další lahodná vína, ve velkých dubových sudech - vína typu barrique.

Vinařství Fratta Minore vyrábí omezený počet lahví, aby si zachovalo svůj jedinečný charakter a exkluzivitu. Všechny hrozny mají organický certifikát a především, vína Fratta Minore jsou vyráběna pouze z hroznů, které si vinice sama vypěstuje. Od roku 2017 má Fratta Minore udělenou certifikaci i na svou výrobu sklad a lahve, které se budou plnit po této sezóně, už budou opatřeny potřebnými certifikáty. Lahodná vína Fratta Minore exklusivně zastupuje BIO da Italia

Settimo Pizzolato je již z páté generace rodiny, která se rozhodla zasvětit svůj život vínu. Rodina kdysi dávno pěstovala ovoce. První víno, které bylo rovnou organické, vyrobili před 32 lety. Již v roce 1991 získala La Cantina Pizzolato certifikaci na výrobu organického vína a byla to jedna z prvních firem, která se rozhodla jít cestou respektu k přírodě. Žádné chemické látky, žádné pesticidy. Používají alternativní zdroje energie, recyklují vodu, mají inovativní technologie a používají recyklované obalové materiály. Nejen to je La Cantina Pizzolato. Tato rodinná firma znamená především neskutečně lahodné víno, jehož kvalitu oceňují i mistři vinaři udělováním medailí na vinařských soutěžích.

Pěstování a výroba vína probíhá hned vedle rodinného statku, kde Settimo vyrostl a dodnes tam on i jeho sestra žijí. Miluje svou práci a láska k vínu, stejně jako k přírodě a životu, je znatelná na každém rohu. Firma nově sídlí v krásné moderní budově, kterou architekti citlivě zasadili do místního prostředí.

Nugareto je nově založená organická vinice v překrásném kraji nedaleko Bologny. Je to jedna z mála vinic, která byla založená s cílem pěstovat a vyrábět výhradně organické víno. Žádné pesticidy, žádné chemické látky. Místo, kde vinice Nugareto sídlí, je jedinečné. Speciální lokalita byla vybrána kvůli půdě, která dodává vínu jedinečnou chuť.

Milovník vína, který má tuto mladou vinici na starosti, je nám už dobře známý. Jedná se o Nicolu Marraneho, který má nedaleko Nugareta svou „rodinnou“ vinici Fratta Minore. A proč se pustil do řízení konkurenční vinice? „Byla to výzva. Půda, na které obě vinice plodí, je naprosto rozdílná. Každé víno má zcela jinou chuť. Nabídka být u zrodu zcela organické vinice byla neodolatelná. Mám tak možnost pěstoval a vytvářet zcela jedinečná vína a zaujmout tak naší nabídkou ještě více milovníků organického způsobu života,“ odpovídá s úsměvem Nicola. BIO da Italia je exklusivním zástupcem těchto lahodných vín.

CARNESì

Renzo Venturini založil rodinnou firmu Carnesì před více než dvaceti lety. Byl jedním z prvních, kteří se rozhodli chovat dobytek jinak – pro něj tím jediným správným způsobem. Tak v roce 1998 vznikla myšlenka na organicky certifikované italské maso a uzeniny. A v roce 2000 spatřila světlo světa značka Bio Alleva.

Bylo tehdy velmi obtížné přesvědčit farmáře, aby začali chovat dobytek postaru. Bylo to těžší, bylo to dražší, zákazníci raději kupovali levnější maso, kvalitu tolik neřešili. Ale díky lidem, jako byl Renzo, kteří vytrvali a věřili ve správnost této cesty, si i vy dnes můžete vychutnat vynikající bio italské salámy s lahodnými příchutěmi.

Dobytek, ze kterého maso pochází, žije plnohodnotný život. Zvířata nejsou připoutaná, v nepříznivém počasí jsou pod střechou, nestojí na betonu, ale na přirozené půdě a podle libosti mohou ven, kde mohou volně běhat. Ruku v ruce s prostředím jde i strava, kterou se zvířata živí. Žádné pesticidy ani jiné chemické látky ve stravě, vodě ani v půdě, na které zvířata žijí. S nadsázkou lze tento zvířecí život označit jako Animal Wellness.

Rodinní přátelé, mistři italských salámů, připravují z toho nejkvalitnějšího masa, které Bio Alleva nabízí, pravé italské salámy. S lanýži, pikantní, jemný, amareno a spoustu dalších, stačí si jen vybrat. Každý salám je navíc vyroben ručně. 

Přejete si ochutnat italské salámy, které mají v nabídce ty nejlepší restaurace v Monte Carlu? Chcete žít v souladu s přírodou a dopřát svému tělo to nejlepší?

RODINA VENTURINI

© 2023 by Bowtie Company. Proudly created with Wix.com